Poikkeusaikana syön poikkeuksellisen hyvin. En mässäille buffetissa mitä sattuu vaan kokkaan itse tuoreista kasviksista. Parasta just nyt ovat paahdetut ruusukaalit eli brysselinkaalit. Niin pähkinäisen rapeita! Herkullisinta ikinä!
Kas näin sinäkin pääset mukaan herkuttelemaan. Vartissa valmista.
 |
| Valmista vartissa. |
Otetaan pussillinen eli 400 grammaa ruusukaaleja. Riittää kahdelle.
Pestään, poistetaan kannat, halkaistaan kahtia ja pyöritellään rypsiöljyssä.
 |
| Halkaise puoliksi, paahtuvat paremmin |
 |
| Öljyä reilusti! |
Paahdetaan aluksi kuumassa ja sitten vähän vähemmän kuumassa koko ajan käännelleen 10 minuutin ajan. Kaalit ruskistuvat nätisti.
 |
| Muista käännellä ahkerasti! |
Mausteeksi vain ja ainoastaan mustapippuria ja sitten herkuttelemaan pähkinäisestä mausta. Seuraksi vaikka jotain kalaa.
 |
| Ruoka on valmista! |
Kommentit