Syömisestä ja painosta
Korona-aika on muuttanut syömistäni merkittävästi. Ennen söin sekä aamiaisen että lounaan aina kodin ulkopuolella. Aamiaiseksi söin yleensä sämpylän ja kahvia Kahvisiskoilla, lounaaksi ties mitä (paitsi nisäkkäitä) jossakin buffet-ravintolassa. Illalla söin kotona mysliä, leipää etc.
Seuraavat huomiot olen tehnyt eli havaintoja syömisestä ja painosta.
![]() |
| Grand Hotel Savoian aamiaisbuffetissa |
Seuraavat huomiot olen tehnyt eli havaintoja syömisestä ja painosta.
- Jos syö vähemmän ja liikkuu enemmän, laihtuu.
- Heti kun viikon verran liikunta vähenee vaikka huonon sään tai kipeän jalan vuoksi, housut alkavat puristaa.
- Kotona tulee syödyksi pienempiä lounaita kuin buffetissa.
- Kotona lounaalla on maksimikoko (sen mitä on kokannut), buffetissa voi aina hakea lisää.
- Kotona tehty ruoka on paljon terveellisempää kuin buffetissa valitsemani.
- Kotiruoka laskee verenpainetta.
- Ilman sushiakin pärjäää vaikken olisi uskonut.
- Kun tilaa safkat verkkokaupasta, tulee syöneeksi paljon vähemmän herkkuja kuin jos käy itse kaupassa.
- Verkkokaupasta tilatessa viikoksi pariksi huomaa herkkujen määrän helpommin kuin päivittäin ostaessa.
- Verkkokaupasta tulee ostetutksi paljon enemmän kasviksia ja hedelmiä kuin aiemmin, jopa syödyksikin niitä sitten kotona.
- Kahviloiden ja baarien sulkeminen on vähentänyt syömistä, varsinkin herkkujen. Kahvilassa on kovin helppoa ostaa jokin leivos, pulla tai muutama iso maitokahvi, jossa on paljon rasvaa.
- Olut turvottaa, mutta en silti lopeta. Ikinä ennen kuin lääkäri määrää.
Tämmöisiä havaintoja!

Kommentit