Ravintola-arvio: Cafe Savoy
Ravintola-arvio.
Paikka ja aika: Cafe Savoy, Eteläesplanadi, Helsinki, 31.1.2023 illalla
Tapahtuma: 26. vuosipäivämme
Sisustus: eri kokoisia pöytiä, osa ikkunan vieressä kahdelle, osa keskellä salia. Aika tiivis asettelu, valkoiset pöytäliinat, tyylikkäät aterimet. Avokeittiö, jossa tatuoituja kokkeja. Pöytien lisäksi lyhyt baaritiski drinkeille saapuville. Itsepalvelunarikka oven suussa. Alakerran saniteettitilat siistit, kankaiset käsipyyhkeet.
Palvelu: ystävällinen ja välitön, osin suomeksi, joskus englanniksi. Viinien esittelijä ilmeisen asiantunteva. Kiireetön tunnelma vaikka ateriaan kuluihin alle pari tuntia.
Juomat: alkudrinkkien (ravintolan oma raikas fresno spritz ja klassinen makea hir royal) otimme viinipaketin, koska tiedämme ravintolan henkilökunnan tietävän ruokiin sopivat viinit meitä paremmin. Niin kävikin, viinit sopivat ruokiin erinomaisesti. Viiniä tarjoiltiin kullekin ruokalajille sopiva määrä, yhteensä 4 lasillista, yhteensä ei liikaa eikä liian vähän.
Ruoka: alkupaloiksi kampasimpukoita sitrushedelmien kanssa. Simpukat olivat suussasulavia, väriltään kalpeita. Väliruuaksi - yllättäen - aivan täydellistä fenkolirisottoa. Paras risotto ikinä ravintolassa, missään. Pääruuaksi kuhaa, joka kuulemma oli hyvin paistettua, mutta jonka kastike oli hieman ryhditöntä. Sen sisaan ankankoipi porkkanapyreen ja portviinikastikkeen kanssa oli erinomaista, mureaa, rasvaista. Jälkiruokiakaan ei voinut moittia: appelsiinioliiviöljykakku ja kahvipannacotta olivat makean herkullisia, jälkimmäisen kanssa tarjoillut pähkinät mukavan rapeita.
Muu asiakaskunta: eri ikäisiä, melko rennosti pukeutuneita, vain muutamalla miehellä minun lisäkseni puku. Kuulemani keskustelut rauhallisia ja aiheet sivistyneitä. Yksi julkkis. .
Hintalaatusuhde: erinomainen. Ruuat pelkästään suorastaan halvat.

Kommentit