Forza Helsinki - poikkeuksellisen hyvää pitsaa
Merikorttelista on muodostunut kerrassaan mainio mesta. Siellä on Riviera-leffateatteri hyvine leffoineen, Levain-kahvila pullineen ja leipineen ja mainosten mukaan yksi Euroopan parhaista (33/50) pitserioista, Forza. Kävimme naistenpäivän illallisella Forzassa.
Forzan isot ikkunat avautuvat ykkösratikan päättärille ja korttelin sisäpihalle. Tila on valoisa, vaalea, pöydät tilavasti aseteltuina, eivät yhtä ahtaasti kuin vaikkapa Cafe Savoyssa, naapurinpöydän keskustelun voi olla kuulematta, jos haluaa.
Palvelu on ystävällistä, joskin osin englanniksi. Ryhdikäs hovimestari vastaanottaa vieraat, ohjaa pöytään. Hän esittelee ravintolan perusidean: on suorakaiteen muotoisia pitsoja, joihin täytteet laitetaan vasta uunin jälkeen, ja perinteisiä puu-uunissa täytteiden kanssa paistettuja pyöreitä pitsoja. Tarjoilija myy meille negronit ja jättää meidät pohtimaan minkä muotoisen pitsan ja millä täytteillä haluamme.
Negronit ovat erinomaisa, aivan kuin Nessossa Como-järvellä olivat kesällä 2017. Puolivälissä negronia päätimme molemmat haluavamme pyöreät pitsat: Sirkku tryffelitäyttein, minä juustottoman kasvispitsan sardellein. Tilasimme alkupaloiksi paistettu arancinoja, jotka olivat juustolla ja tryffelillä täytetyt, herkullisia siis.
Pitsat tulivat aikanaan. Sirkun tryffelipitsa oli täydellinen, sienen maku hyvin juuston ja muiden täytteiden kanssa tasapainossa. Minun kasvispitsani tomaatit kesäntuoreita, sardellit ihanan suolaisia, kuin meren pauhun tuulahdus. Ravintolan valitsemat viinit sopivat hyvin pitsojen makuihin.
Jälkiruuaksi nauttimamme panna cotta, suklaakonvehti ja espresso jättivät nekin hyvän maun ravintolasta. Suosittelen Forza-pitseriaa, jos erinomainen pitsa houkuttelee ja siitä on valmis maksamaan 18-25 euroa.





Kommentit