Koronaruokalajeja
Koronapandemia ja poikkeustila sulkivat ravintolat. En ole vieläkään tottunut ajatukseen valmiiden ruoka-annosten tilaamisesta kotiin. Pizzan ehkä voisin tilata, se ei roudatessa kärsi, mutta pizzaa ei tee mieli. Liian rasvaista ja siten vaaraksi vakavan tautimuodon välttelylle.
Olemme valmistaneet ruokamme itse. Ruokavaliomme on koko ajan muuttunut terveellisemmäksi. En ole varmaan ikinä, en edes nuoruuden kuuden vuoden kasvissyöjäaikoinani, syönyt yhtä paljon kasviksia kuin nyt. Kasviksia on helppoa tilata verkkokaupoista. Kun kasviksia sitten on kotona, ne eivät säily hyvinä kuin päiviä. Niistä on tehtävä ruokaa!
Poikkeustilan alkuvaiheessa ruokavalioomme kuului paljon pastaa ja sen kanssa valmiskastikkeita, tonnikalaa ja muuta suoraan purkista syötäväksi kelpaavaa. Aika nopeasti, varsinkin kun keksimme verkkokaupan kasvisvalikoimat, ruokavaliomme on alkanut koostua perunoista, parsakaalista, parsasta, kukkakaalista, ruusukaalista, Tapolan mustamakkarasta, järvikalapihveistä, tofusta, kikherneistä, linsseitä, salaattivihanneksista, itse tehdyistä kastikkeista ja tietenkin hedelmistä jälkiruokana ja leivistä lisukkeena. Kasvikset yleensä höyrytämme. Ruusukaalit paahdamme.
Aamiaiseksi minulle on vakiintunut myslin, marjojen, pähkinöiden ja suklaakauramaidon (Oatly) sekoitus. Se on hyvin täyttävää ja minun suussani hyvältä maistuvaa. Sekoituksessa on myös paljon kuituja ja jonkin verran tyydyttymättömiä rasvoja.
Illalla emme yleensä vieläkään syö lämpimiä ruokia. S toisinaan valmistaa parvekegrillissämme lämpimiä ruisvoileipiä kera homejuuston ja tomaattien. Yleensä kuitenkin syön illalla rahkaa, talkkunaa ja marjoja. Kahden lämpimän aterian valmistaminen vaikuttaa turhalta ja työläältä. Eikä ruokaa niin paljon tarvitsekaan, koska poikkeustila on vähentänyt liikuntaa. Ennen liikuin 3,5 tuntia päivässä, nyt liikuntaa jää usein 2,5 tuntiin. Se on muutaman sadan kalorin pudotus, mikä on hyvä ottaa huomioon syömisessä.
Viikonloppuisin syömme hieman paremmin tai ainakin monimutkaisempia ruokia. Ainekset eivät kyllä muutu miksikään, koska emme käy kaupassa. Syömme mitä olemme verkkokaupasta kotiimme saaneet tilattua ja toimitetuttua.
Ruusukaalit ovat muuten erityisen hyviä ja pähkinäisiä, kun ne halkaisee kahtia ja paahtaa kuumalla pannulla öljyssä noin 10 minuutin ajan. Suurinta koronaherkkua!
Olemme valmistaneet ruokamme itse. Ruokavaliomme on koko ajan muuttunut terveellisemmäksi. En ole varmaan ikinä, en edes nuoruuden kuuden vuoden kasvissyöjäaikoinani, syönyt yhtä paljon kasviksia kuin nyt. Kasviksia on helppoa tilata verkkokaupoista. Kun kasviksia sitten on kotona, ne eivät säily hyvinä kuin päiviä. Niistä on tehtävä ruokaa!
![]() |
| Pullaa unohtamatta |
Poikkeustilan alkuvaiheessa ruokavalioomme kuului paljon pastaa ja sen kanssa valmiskastikkeita, tonnikalaa ja muuta suoraan purkista syötäväksi kelpaavaa. Aika nopeasti, varsinkin kun keksimme verkkokaupan kasvisvalikoimat, ruokavaliomme on alkanut koostua perunoista, parsakaalista, parsasta, kukkakaalista, ruusukaalista, Tapolan mustamakkarasta, järvikalapihveistä, tofusta, kikherneistä, linsseitä, salaattivihanneksista, itse tehdyistä kastikkeista ja tietenkin hedelmistä jälkiruokana ja leivistä lisukkeena. Kasvikset yleensä höyrytämme. Ruusukaalit paahdamme.
Aamiaiseksi minulle on vakiintunut myslin, marjojen, pähkinöiden ja suklaakauramaidon (Oatly) sekoitus. Se on hyvin täyttävää ja minun suussani hyvältä maistuvaa. Sekoituksessa on myös paljon kuituja ja jonkin verran tyydyttymättömiä rasvoja.
Illalla emme yleensä vieläkään syö lämpimiä ruokia. S toisinaan valmistaa parvekegrillissämme lämpimiä ruisvoileipiä kera homejuuston ja tomaattien. Yleensä kuitenkin syön illalla rahkaa, talkkunaa ja marjoja. Kahden lämpimän aterian valmistaminen vaikuttaa turhalta ja työläältä. Eikä ruokaa niin paljon tarvitsekaan, koska poikkeustila on vähentänyt liikuntaa. Ennen liikuin 3,5 tuntia päivässä, nyt liikuntaa jää usein 2,5 tuntiin. Se on muutaman sadan kalorin pudotus, mikä on hyvä ottaa huomioon syömisessä.
Viikonloppuisin syömme hieman paremmin tai ainakin monimutkaisempia ruokia. Ainekset eivät kyllä muutu miksikään, koska emme käy kaupassa. Syömme mitä olemme verkkokaupasta kotiimme saaneet tilattua ja toimitetuttua.
Ruusukaalit ovat muuten erityisen hyviä ja pähkinäisiä, kun ne halkaisee kahtia ja paahtaa kuumalla pannulla öljyssä noin 10 minuutin ajan. Suurinta koronaherkkua!

Kommentit